Pieczone pomidory z fetą i majerankiem

Pomidory pieczone są świetnym dodatkiem do obiadów, steków, dań z grilla. Połączenie pomidora z majerankiem daje naprawdę ciekawy i smaczny efekt.

Składniki:

  • Pomidory- tyle ile akurat nam jest potrzebnych
  • Ser feta
  • Suszony majeranek
  • Sól
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Pomidory myjemy i kroimy na pół. Układamy je na blaszce do pieczenia skórką do dołu. Na przekrojonego pomidora kruszymy ser feta,  a na koniec posypujemy majerankiem

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ok 170-180 ºC, na ok. 5 min. Po wyciągnięciu skrapiamy delikatnie oliwą i oprószamy solą.

Pomidory pieczone są świetnym dodatkiem do obiadów, steków, dań z grilla. Połączenie pomidora z majerankiem daje naprawdę ciekawy i smaczny efekt.

Pracuj z nami

Dołącz do naszej firmy i rozwijaj swoją karierę

– PPO Siechnice to nie tylko praca w szklarni!