Salsa pomidorowa



Salsa wyśmienicie pasuje do potraw z grilla, ale  sprawdza się też jako dodatek do kanapek, parówek czy jajecznicy na śniadanie.

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 1 mała  czerwona cebula
  • mały pęczek świeżej kolendry lub natki pietruszki
  • ½ papryczki chili
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sok z limonki do smaku
  • sól


Sposób przygotowania:

Pomidory oraz cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Opcjonalnie, jeżeli lubi ostre smaki, dodajemy też drobno pokrojoną papryczką chili.  Siekamy kolendrę lub natkę pietruszki i dodajemy do warzyw. Polewamy wszystko oliwą z oliwek, zakrapiamy sokiem z limonki do smaku. Mieszamy.

Ilość poszczególnych składników można dowolnie modyfikować według własnych preferencji. Można dodać do niej różne inne składniki jak oliwki, czosnek czy zwykła papryka.

Salsa wyśmienicie pasuje do potraw z grilla, ale  sprawdza się też jako dodatek do kanapek, parówek czy jajecznicy na śniadanie.  Idealnie pasuje również na różnego rodzaju imprezy.

Pracuj z nami

Dołącz do naszej firmy i rozwijaj swoją karierę

– PPO Siechnice to nie tylko praca w szklarni!